Door wie

 

Tijdens mijn studie Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam heb ik mij gespecialiseerd als Psychomotorisch Therapeut, met als extra nevenrichting Klinische Psychologie. Daarna heb ik mijn therapeutische vaardigheden verder ontwikkeld door als kopstudie de Voortgezette Opleiding Psychomotorische Therapie te volgen. Overige gevolgde grotere opleidingstrajecten zijn de 'Intensieve Training Dialectische Gedragstherapie', 'Lichaamsexposure ter versterking van de positieve lichaamsbeleving', 'Opleiding Ademtherapie', de 'Masterclass PMT Complex trauma' en de 'Masterclass PMT Somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten'.

Van 1995 tot en met 2008 heb ik met veel plezier met meerdere doelgroepen bij GGZ-Buitenamstel in Amsterdam gewerkt, meerendeels bij de deeltijdbehandelingen in multidisciplinaire teams. In 2007 ben ik op kleinschalige wijze begonnen met mijn eigen praktijk in nauwe samenwerking met collega Marlies Rekkers, waarbij veel behandelingen gericht waren op eetproblematiek en lichaamsbeleving. Het in een eigen praktijk werken beviel mij zo goed, dat ik daar sinds eind 2008 full-time mee aan de slag ben gegaan. Aanvankelijk zat mijn eigen praktijk zowel in Amsterdam als in Heiloo. In 2013 heb ik besloten om al mijn energie op Heiloo te gaan richten en heb ik Amsterdam losgelaten. Vanwege mijn interesse voor de doelgroep heb ik vanaf maart 2019 een jaar lang een tijdelijke vacature vervuld bij SEIN, waarbij ik op alle afdelingen heb gewerkt met mensen met epilepsie en/of PNEA (Psychogene Niet Epileptische Aanvallen). Per augustus 2020 is mijn praktijk van Heiloo naar Limmen verhuisd, anderhalve kilometer verderop. Ik deel nu een mooie ruimte met Daniëlle van der Bunt, die yoga geeft (Yoga Daniëlle).

 

Om behandelingen zo goed mogelijk vorm te geven, werk ik graag samen met verwijzende collega's. Sinds 2012 heb ik een geformaliseerd en prettig samenwerkingsverband met De Hoofdlijn, een praktijk voor psychotherapie en psychiatrie met onder andere een vestiging in Castricum. In 2014 en 2015 heb ik eenzelfde samenwerkingsverband gehad met de kliniek autisme van GGZ Noord-Holland-Noord.

 

Beroepsgegevens:
Drs. M.F. Zandbergen
Bewegingswetenschapper
Specialisatie Psychomotorische Therapie
Geregistreerd Senior lid van de Nederlandse Vereniging voor Psychomotorische Therapie (NVPMT )
Senior Vaktherapeut Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB)
Stichting Register Vaktherapeutische Beroepen (SRVB ) nummer 1010003006
Geregistreerd lid bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG), registerlid VPMW nummer 9122
Via de NFG aangesloten bij het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ), licentienummer 200081R.
KvK nummer: 37145792

AGB-code: Wordt op de factuur vermeld.


Nederlandse Vereniging voor Psychomotorische Therapie (NVPMT ): www.nvpmt.nl
Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB): www.vaktherapie.nl
Stichting Register Vaktherapeutische Beroepen (SRVB ): www.registervaktherapie.nl
Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG): www.de-nfg.nl
Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ): www.rbcz.nu